Under augusti månad har det varit soliga dagar men under somliga dagar har regnet bara vräkt ner och då har vi på Förskolan Ekgården passat på att vara kreativa inomhus. Vad passar bäst att ha när det regnar ute- jo nämligen ett paraply. Barnen har pysslat och skapat egna paraplyer av papperstallrikar som de målat och sedan limmat fast paljetter på.

Att få göra egen Play-doh tycker barnen är väldigt spännande, framförallt att se förvandlingen från en massa ingredienser till Play-doh! Under skapandet lär sig barnen att följa instruerande texter samt matematiska begrepp såsom mätning, antal och mängd. Barnen har på ett lekfullt sätt visat olika känslor eller ansiktsuttryck med hjälp av Play-doh och andra figurer.

Barnen har varit ute i skogen och plockat olika naturmaterial såsom blad, ekollon och blommor. Naturmaterialet har de sedan använt i sitt skapande. Barnen tycker väldigt mycket om att vara ute i skogen. När vi gick till skogen en dag såg barnen att det låg skräp överallt, något de blev förvånade över och berättade att det inte är okej att slänga skräp i naturen.

När barnen programmerar använder de ett matematiskt tänkande. Tillsammans har barnen skapat en miljö där de resonerar kring hur Blueboten bäst kan nå sitt mål! Efter att vi har tänkt ut rutten Blueboten ska ta för att nå målet programmerar vi in koderna för det!