Februari månad på Ekgården,

Under februari månad har förskolans verksamhet fokuserat mycket på alla hjärtans dag pyssel. Barnen har skapat kort med hjärttryck till en kompis som de sedan postat i vänskapslådan! Vi har även rört på kroppen och övat grovmotoriken med hjälp av en hinderbana.

Barnen har visat ett stort intresse för olika grönsaker, bland annat gurka. Vid måltider har barnen pratat om gurkor, dess form och färg. Med hjälp av digitala verktyg har vi projicerat bilder på väggen och barnen har fått måla sina gurkor. Barnen erbjuds nya sätt, nya perspektiv, samt nya verktyg att jobba/skapa med.

Förra månaden har bjudit på en del snö och minusgrader. Barnen har utforskat vattnets egenskaper genom att hälla vatten i en låda som de sedan tagit temperaturen på. Därefter har de hällt i olika material såsom naturmaterial, glitter och färg. De har sedan ställt lådan utomhus och förväntansfullt väntat på vad som ska hända. Barnen har även visat ett stort intresse för maskar. Vi har tittat på en faktafilm om daggmasken Sigge som vi sedan diskuterat kring.

Barnen använder sig av digitala verktyg för olika syften. Genom pedagogiska appar får barnen möjlighet att öva på b.la. sin finmotorik. Barnen övar på att skriva siffror och bokstäver på ett lekfullt sätt.