Januari på förskolan Ekgården,

Under januari månad har vi haft julgransplundring. Vi har dansat runt julgranen, sjungit sånger såsom smågrodorna, räven raskar över isen och sedan avslutat med raketen. Därefter har vi tillsammans klätt av granen och ”kastat ut” julgranen.

Något barnen uppskattar att göra inomhus är att lägga pussel. På bilden kan vi se hur barnen samarbetar för att lägga pusslet, de diskuterar och löser de problemen som uppstår.

Utifrån vårt projekt ”växter och småkryp” har vi tillsammans med barnen reflekterat över förgående termin. Väl ute på förskolgården upptäckte barnen en levande spindel som hade frusit.

Januari månad har bjudit på en hel del snö och härliga vinterdagar. Barnen har utforskat både snö och is samt haft många spännande diskussioner kring det.

Utomhus har barnen lekt mycket med snö, och gjort bland annat snögubbar. Barnen har inspirerats till att göra vinterpyssel inomhus, de har skapat vintertavlor av olika material.

Under januari månad har vi varit mycket utomhus. Barnen har utforskat och lekt med snön. De har gjort snöbollar, snöänglar samt målat på snön med vattenfärger. Barnen har förundrats över hur snön har blandat sig med snön.