Förra månaden jämförde barnen maskar med andra småkryp och hittade likheter med bland annat fjärilslarver. På förskolan har vi odlat fjärilar och barnen har utforskat och förväntansfullt följt utvecklingen från ägg till fjäril. Barnen har återskapat fjärilens livscykel med olika former som föreställer fjärilens olika stadier i utvecklingsfasen. Lagom till sommarfesten kläcktes pupporna och vi släppte ut fjärilarna i det fria.

Juni månad har även inneburit Sveriges nationaldag och självklart har vi uppmärksammat dagen. Barnen har färglagt Sveriges flagga och det var en lärorik stund, där vi samtalade om färger och Sverige samt lyssnade på Sveriges nationalsång.

Vi har varit på utflykt till Sätrabadet. Under promenaden till Sätrabadet såg barnen kor i kohagen som vi stannade och tittade på.

Under juni har vi även haft sommarfest! Inför sommarfesten har barnen skapat både blommor och fjärilar som vi dekorerade med till festen.

Junibacken har i år firat 25 år. En barngrupp från förskolan Ekgården gick på utflykt till Junibacken och firade Junibackens 25 årskalas. På Junibacken fick barnen ta del av olika utställningar, bland annat sagotåget och besök i Pippi Långstrumps hus Villa Villekulla.