Maj månad på förskolan Ekgården!

Den 20/5 var det dags för förskolans dag och självklart har vi på Förskolan Ekgården firat. Vi har haft en heldag fullspäckad med aktiviteter. Vi startade dagen med uppvärmning därefter sprang barnen Bamseloppet. Vi hade olika stationer som barnen kunde välja mellan; hinderbana, såpbubblor, dans och målning. Som avslutningsaktivitet hade vi fiskdamm. Det delades även ut diplom och medalj till barnen!

Vi har haft vernissage på förskolan Ekgården! Barnen har skapat olika skapelser med hjälp av olika målartekniker såsom, handtryck och gaffeltryck. Barnen har sedan gått runt och tittat på varandras konstverk och stolt visat upp sina egna. Barnen samtalade kring de färger och tekniker som användes vid skapandet. De dagarna det har varit fint väder har vi flyttat våra skapande aktiviteter utomhus. Barnen hittade inspiration från omgivningen, det målades och samtalades om solen, blommorna och gräset. Vi har även färglagt Förskolan Ekgårdens egna flagga som vi glatt viftade med på förskolans dag!

När vi planterade grönsaker i våra pallkragar på gården upptäckte barnen att det fanns maskar bland jorden! Barnen har därefter visat ett stort intresse för maskar och har med hjälp av digitala verktyg undersökt maskarna. Vi studerade naturen och maskarna med hjälp av ett mikroskop. Barnen fascinerades över att en liten mask plötsligt blev jättestor och att man kunde se olika färger och mönster! Studerandet fortsatte när barnen undersökte blommor, gräs och massa annat i naturen med hjälp av mikroskopet.

I början av denna termin planterade vi paprikafrön inomhus. Barnen har tagit hand om paprikaplantorna och har följt paprikornas process från frö till planta. I maj var det äntligen dags att förflytta våra paprikaplantor till pallkragarna som vi har på förskolegården. Super kul!