Mars månad på Ekgården,

Intresset för odling fortsätter att växa. Barnen har gått på fröjakt och fått plantera olika frön bland annat salladskrasse. Barnen har förväntansfullt följt processen från frö till växt. Därefter har barnen fått smaka salladskrassen som de själva har odlat.

Att vara utomhus är något barnen uppskattar, framförallt att besöka de olika parkerna nära förskolan samt tåget. Barnen utmanas i sin grovmotorik när de har större ytor att röra sig på. Vi promenerar till lekparker men om barnen själva får välja så vill de väldigt ofta besöka tåget och förundras över tekniken.

Den 21/3 var det dags att rocka sockorna! Självklart ville vi på förskolan Ekgården slå ett slag för alla människors lika värde och rättigheter och hylla våra olikheter. Vi har läst kompisboken ”lika värde” och reflekterat kring våra olikheter. Barnen har fått färglägga strumpor i olika mönster. Olika är bra!

Barnen har planterat bönor och ärtor i både jord samt bomull. De har förväntansfullt följt processen och reflekterat över resultatet. Barnen uppmärksammade att när man planterar med jord så växer det snabbare.

Självklart har vi även påsk pysslat denna månad. Barnen har skapat påsk tavlor med hjälp av olika målartekniker, bland annat handavtryck, fingeravtryck samt gaffeltryck. Detta tyckte barnen var väldigt roligt. Att skapa är alltid roligt.