Natur och digitala verktyg på Ekgården

Vecka 13 har vart en väldigt grön vecka hos Ekgården! Barnen har spenderat tid i skogen där de har fått uppleva de hinderbanor som naturen själv skapar. Under marsmånad har barnen fortsatt att arbeta med projekt ”Från jord till bord”. Barnen har observerat och tagit hand om sina växter genom att vattna dem varje dag. Resultat ser ni i bilderna! Det är spännande att följa växters utveckling, vattna dem och sköta om dem. Barnen har planterat bönor som nu håller på att blomma, snart är det dags för skörd!

Ibland är det också skönt att koppla av och lyssna på lite musik. Hos Ekgården har vi QR-koder på väggarna som barnen med hjälp av digitala verktyg kan scanna för att lyssna på deras favoritsånger.

Påsken lurar runt hörnet och barnen har skapat egna påskkorgar med hjälp av mjölkkartonger, glasspinnar och målarfärg. Sen har de planterat påskgräs och har vattnat gräset varje dag. Så grönt och fint har vi det på avdelningen nu. Barnen har också skapat och dekorerat sina egna påskägg som de kommer att ta med sig hem under påsken.

Läs mer om Ekgården på: https://www.academicaforskolor.se/ekgarden/