Uppdateringar från förskolan Jordklotet!

Saltdeg

 

Saltdeg är ett lätt material att arbeta med och går snabbt att torka och måla. Barnen är alltid nyfikna på att utforska materialet och hur degen känns kletig kall och mjuk samtidigt!. Barnen prövar många olika tekniker med degen och rullar stora och små bollar, gör maskar, ormar och kanellbullar.

Skogsutflykt

 

På förskolan Jordklotet är vi ständigt på jakt efter nya upplevelser! Vad kommer vi hitta i skogen idag? Denna tanke för vi alltid med oss till barnen. Med hjälp av en slagskärm med vitt tyg hittade vi spindlar, skinnbagar och steklar på en gran.

Rocka sockorna

 

Barnen är väldigt duktiga på att beskriva hur de tycker att vi alla är olika men ändå lika på samma gång! Vi kom tillsammans överens om att det är bra med olikheter. Då vi kan lära oss mycket av varandra!

Ljuskub

 

Barnen staplar olika klossar på varandra och upptäcker färgändringar när man lägger en gul kloss över en blå. Barnen gillar att med hjälp av ljusbordet och de färgglada klossarna skapa nya konstellationer och färger!

Självporträtt

 

Att arbeta med självporträtt väcker många tankar och reflektioner hos våra barn om både den egna identiteten och att vi alla ser olika ut.
Fysiska aktiviteter gör barnen pigga och de får lättare att leka och lära sig nya saker. Det är också ett bra tillfälle att prata om kompisregler som samarbete, turordning och vikten av att ibland kunna säga förlåt när man gjort något dåligt.

Ekollon + ljusbord

 

Med tiden förändrades våra ekollon. De har grott och bildat både rötter, stam och små gröna blad. Våra blickar drogs framför allt till ekollonets rötter som växte och blev längre. Man kan säga att rötterna verkligen slog rot i vår nyfikenhet!