Interaktiva lärandemiljöer🤓🧐 -en mötesplats för utforskande av ljus och skugga.

Vi har projicerat insekter med hjälp av en overheadprojektor på förskolan Jordklotet. Barnen har ritat med kolkritor för att rita insekterna och naturen. De svarta kritorna fungerade bra för att avbilda naturen och insekterna. Vissa barn utforskade även sina kolsvarta händer efter ritandet!!

🌱🌱Från frö till planta🌱

Vi har fortsatt med det naturvetenskapliga lärandet och lärandet om när frön blir till plantor! När våren anländer och jorden blir lagom torr börjar bonden med att plöja, harva och gödsla jorden för att förbereda inför odlingen. Vi tog bondens roll och förberedde oss inför odlingen!

Innan vi började plantera olika växter tittade vi på en kort animerad film🎥 om hur man gror frön och vilka fyra viktiga faktorer som krävs för att frön ska klara sig: luft-syre, ljus, värme och vatten. Sedan följde vi videons tips och började plantera våra egna frön😁.

Vi planterade både med ärtor och vetegräs. Barnen är nyfikna och undersöker noggrant hela växtprocessen varje dag. Vad händer med fröet? Vad behöver det för att växa? Alla dessa frågor och funderingar besvarar vi tillsammans med hjälp av böcker och lärplattan.

Odling är en bra lärmiljö som skapar relationer och spännande samtal mellan barn. Det handlar även om att se samband i naturen samt se hur samhälle, natur och människa påverkar varandra.

Vår 🌸☀️🌻

Nu när våren är här blir det många skogspromenader för att upptäcka vårens alla vackra färger och vårtecken. Vad händer i naturen under våren när solen skiner och dagarna har blivit varmare. Vi är på jakt efter nya skogsupplevelser 🕷🐛🌱🌿